Υγραεριοκινηση (LPG) η Φυσικο αεριο κινησης (CNG);

Η Είσοδος του CNG (Φυσικό Αέριο Κίνησης) στην Ελληνική Αγορά, και οι πρώτες μετατροπές αυτοκινήτων σε χρήση CNG ως Καύσιμο, δημιούργησαν μια ευρύτατη συζήτηση στο Καταναλωτικό Κοινό, για το ποια μετατροπή θα πρέπει να επιλέξουν για το αυτοκίνητό τους.

Η ερώτηση λοιπόν είναι απλή: LPG (Υγραεριοκινηση) ή CNG (Φυσικό Αέριο Κίνησης) για το αυτοκίνητό μας;

Η GAS THEODOROU, η πρώτη εταιρία Αεριοκίνησης στην Ελλάδα, είναι η πρώτη εταιρία που Νομιμοποίησε Εγκατάσταση Συσκευής Φυσικού Αερίου σε Ι.Χ. στην Ελλάδα. Με τη πολύχρονη πείρα της πάνω στην Αεριοκίνηση, καλείται με απλά και κατανοητά για το ευρύ κοινό επιχειρήματα, να δώσει απάντηση στο παραπάνω ερώτημα. Πρώτα από όλα, η διαφορά είναι στη φύση των δύο Καυσίμων.

Το Φυσικό Αέριο δεν έχει την ίδια θερμογόνο δύναμη με το Υγραέριο, με τη Βενζίνη ή το Πετρέλαιο. Η θερμογόνος δύναμη του Φυσικού Αερίου είναι μικρότερη, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο που κινείται με CNG να έχει μειωμένες επιδόσεις κατά 20%.  

Υγραεριοκινηση - Αεριοκινηση

LPG (Υγραέριο Κίνησης) ή CNG (Φυσικό Αέριο Κίνησης) για το αυτοκίνητό μας; .…

 

Ως Καύσιμο, το LPG δουλεύει σε 40bar Πίεσης, ενώ το CNG σε 240bar Πίεσης. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως η Συσκευή CNG είναι πολύ πιο βαριά από μια Εγκατάσταση LPG.

Η μεγάλη διαφορά βάρους, εμφανίζεται στη Δεξαμενή Καυσίμου*. Μία Δεξαμενή LPG, χωρητικότητας περίπου 50λίτρων, ζυγίζει 20-22 κιλά (άδεια). Μια Δεξαμενή CNG , χωρητικότητας περίπου 6κιλών (περίπου 11-12 λίτρα) ζυγίζει 60κιλά.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως ένα μέσο αυτοκίνητο με CNG για να αποκτήσει μια αυτονομία περίπου 500χλμ, θα πρέπει να προσθέσει 3-4 Δεξαμενές, αυξάνοντας όμως συγχρόνως το μόνιμο βάρος του οχήματος.

Σε συνδυασμό βεβαίως και με την μείωση κατά 20% των επιδόσεων του κινητήρα, πολύ εύκολα συμπεραίνουμε πως μιλάμε και για αύξηση κατανάλωσης. *να τονιστεί πως οι Δεξαμενές CNG διατίθενται μόνο σε κυλινδρικού τύπου, εν αντιθέσει με τις αντίστοιχες του LPG, οι οποίες διατίθενται επίσης σε στρόγγυλες (τύπου ρεζέρβας) . 

Υγραεριοκινηση τεχνολογικη εξελιξη

Το κορυφαίο,εξειδικευμένο δίκτυο υγραεριοκίνησης...στον Κόσμο! .

H Gas Service ειναι το μεγαλυτερο δικτυο υγραεριοκινησης...στον κοσμο
Η πρωτη και μεγαλυτερη εταιρια Αεριοκινησης στην Ελλαδα.
Υγραεριοκινηση - Ατμοσφαιρικη ρυπανση και υγεια

Αν και τα οχήματα είναι πιο καθαρά από ότι στο παρελθόν, παραμένουν όμως ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στην ατμοσφαιρική ρύπανση. Τα οχήματα που λειτουργούν με υγραέριο - υγραεριοκινηση παράγουν πολύ λιγότερες από τις επιβλαβείς εκπομπές που σχετίζονται με τα παραδοσιακά καύσιμα όπως το οξείδιο του αζώτου (NOx) και μικροσωματίδια που συμβάλλουν σε προβλήματα περιβάλλοντος και υγείας.

  • Γιαννιτσών 181, Τ.Κ.54628 Θεσσαλονίκη
  • 2310523131
  • info@autogas.gr
Υγραεριοκινηση - Μετακινησου Εξυπνα & Οικονομικα